top of page

11.11 Muhteşem BİR'i Hatırlama Günü


1 Kasım'dan bu yana whatsapp'ta "Dünya'da Barış ve Sevgi" niyeti ve adıyla bir grupta farkındalık ve enerji çalışmaları yapıyoruz. 11.Kasım mesajını yazıp paylaştıktan sonra bugünkü gündemi herkesle paylaşmanın paraya, sistemlere yöneltilen olumsuz duygu ve düşüncelerin farkında olabilmeye ve objektif bakış açısı kazanmaya katkısı olacağını hissettim. Bugünkü gündemi aşağıda olduğu gibi sizlerle paylaşıyorum. Eğer siz de barış ve sevgi olsun diyenlerdenseniz facebook'ta açtığım "Dünya'da Barış ve Sevgi" grubuna katılabilir ve kendinizi dönüştürerek amaca hizmet etmiş olursunuz. Şimdiden Muhteşem Bir'i Hatırlama gününüz kutlu olsun!

Bugün birçok marka, alışveriş sitesi 11.11 tarihini alışveriş yapılacak gün olarak ilan ettiğini, “görülmemiş indirimler” “beni seviyorum günü” “bekarlar günü” “kazananlar günü” “alışveriş festivali” ve buna benzer yazmakla bitmez farklı konularda “hah işte benden bahsediyor” dedirtecek anlam yüklemelerle bizleri alışverişe yönlendirme yapılan bir gün halini aldı son noktada. Eğer bu sloganlardan bir tanesi bile size hitap ediyorsa bilin ki sadece o sloganın sahibi olan marka ya da alışveriş sitesi değil siz “o günün” etki alanına girmiş bulunuyorsunuz. Bu temelde algı yönetiminin 1930’lu yıllardan bu yana yoğun şekilde kullandığı en etkili yöntemlerden biri.

Yöntemin de ötesinde bir de Kapitalizm faktörü mevcut. Kapitalizm, Latince’de “sermaye” anlamına gelen “capitale” kelimesinden türeyen ve ekonomik sistemin özel ve bireysel girişimler eliyle yürütüldüğü ve devlet müdahalesinin sınırlı olduğu ekonomik sisteme verilen addır; diğer bir değişle “Serbest Piyasa Ekonomisi”.

Kapitalist sistemde bireyler, ekonomik özgürlüklerine sahiptir, mülkiyet sahibi olabilirler ve mülkiyetleri üzerinde serbestçe tasarrufta bulunabilirler. Buradaki ekonomik özgürlük kendi parasıyla neyi alacağına karar verme özgürlüğüdür. Ayrıca üreten ve/veya satan organizasyonları ihtiyaç duyulan veya istenen ürünü ürettirme gücüne de sahiptir. Çünkü kapitalizm arz-talep mekanizmasıyla işler. Bu noktada arz edilen şeyin arz edilmesini sağlamayı kitlesel yönlendirme yani algı yönetimi ile kitlelerin elinden bu özgürlük alınabilir. Yani organizasyonlar bireyi istediğini veya ihtiyaç duyduğunu alma özgürlüğüne sahip olduğunu düşündürerek sloganlarla, yönlendirilmiş toplumsal algıyla (özendirme; arkadaşın aldı sen de al, herkes bunu konuşuyor, bunu alırsan mutlu olursun, bunu kullanırsan güzel olursun gibi.) aslında ekonomik özgürlüğe sahip ama istediğini değil, ondan alması istenileni alan bir kitlenin bireyi oluvermiş bulabilir kişi kendini.

Peki bu aşamada toplumun, insanlığın en küçük yapı taşı olan biz bireyler ne yapalım ve özgür irademizle, ekonomik özgürlüğümüzle özgür ve bilinçli olarak yaşayabilelim?

Dünya, doğanın sistemi dışında insanlığın oluşturduğu birçok sistemden oluşuyor. Doğada bir canlının, insanın fiziksel olarak bir ömrü olduğu gibi insan eliyle yapılan sistemlerin de bir ömrü var ve onlar da bizlerle olan ilişkisinden etkilenen canlı birer organizma. Bu demek oluyor ki sistemlerin doğması birey olarak bizim fiziksel bir etkimiz olmasa da toplumdaki yerimiz sebebiyle dolaylı etkilediğimizi yani sistemlerin pozitife veya negatife hizmetini etkilediğimizi gösteriyor. Ayrıca ömrünü tamamlamış sistemler bizler ona asgaride nötr kalamadığımızda görevini tamamlayamadığı için evrilemiyor veya gidemiyor. Her insanın bir başkasına öğretisi olduğu gibi sistemlerin de insanlara birer öğretisi var. Öğretinceye kadar da varlığını sürdürmek zorunda kalıyor. Çünkü her zaman hatırlanılası şeylerden biri DÜNYA’nın deneyim yeri olduğudur. Kendi seçtiğimiz deneyimlerimiz Dünya’nın kolektif bilinçte deneyim kütüphanesine giriyor. Bütünün parçası olmak işte tam da bu oluyor. Hiçbir şeyi dışarda bırakmadan her şeyiyle bir BÜTÜN. Bizler de bir olarak BİRLİK olarak bu BÜTÜN’ü sevgi ve barışla dolduracak MUHTEŞEM BİR’leriz.

Bugün Kapitalizm’e bu zamana kadar yönlendirdiğiniz sevgi olmayan her söz, duygu, düşünce, hisleri düşünün. Bunların artık görevini tamamlama aşamasına gelmiş bir sistemi Dünya’da tutan şeyler olduğunu farkedin. Böylelikle bu sistem de insanlığın özgür iradesiyle özgür seçimle, konforla, güvenle, sevgiyle, neşeyle yaşayabilmesi için evrilebilecek alana kavuşsun. Sevgi her şeyi dönüştürür. Her şeyin içinde her şey olduğunu da her zaman hatırlayalım.

11.11 Muhteşem BİR'i hatırlama günümüz kutlu olsun <3

Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page