top of page

Korku - Sevgi Denklemi


Dünya'da Sevgi ve Barış için çalışma konularımızda bugün Korku ve Sevgi denklemini gözden geçirelim. Çalışma konularının bulunduğu yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Seçimlerimizi duygularımızın yönlendirdiğini biliyor musunuz?

Örneğin yalnız kalma korkusu olan bir kişi yalnız kalmamak için yaşam planına ve ruhsal planıyla uyumlu olmayan, bağımlılık oluşturduğu, ona fiziksel veya psikolojik zarar veren kişileri hayatına çekebilir.

Korku, sevginin yokluğudur. Korkusuz olmaya giden yol sevgiyi daha çok deneyimlemeye niyet edip korku her açığa çıktığında onu yargılamadan sevgiyle kabul edip sizi korumaya, uyarmaya ya da size öğretmeye çalıştığına odaklanmak çözüme giden yoldur. Her duygumuz kıymetli. Sadece yaşamak istediğimiz hayata hizmet etmiş ve artık görevi bitmiş olabilir. özgürleşme zamanını fark etmeniz demek artık bu duygunun hizmet süresinin dolduğunu kabul etmeniz demektir.

Özgürleşmek için hazırsanız biraz listeler yapalım ve fark edelim önce hangi korkularımız sevgiyle dönüşmeye hazır olduğunu.

Seçimlerinizi etkileyen ve özgürleşmeye hazır olduğunuz korkularınız neler?

Başkalarının seçimlerini bilerek veya bilmeden korku duygusu oluşturarak yönlendirdiğiniz durumların farkında mısınız?

Örneğin, çocuğunuz varsa sizin belirlediğiniz yemeği yemediğinde “yemeğini yemezsen büyüyemezsin ve arkadaşlarından küçük kalırsın, onlar kocaman olur” mu dersiniz? Burada çocuğunuzda oluşabilecek büyüyememe, küçük veya güçsüz kalma veya anne/baba tarafından kabul görmeme, kıyaslanma korkularının farkında mısınız? Arkadaşlarınız, dostlarınızla sohbetlerde ikna etmek için kullandığınız cümlelerin farkında mısınız? Korku yaratarak başka insanları manipüle ettiğiniz yani yönlendirdiğiniz durumları düşünelim bugün. İnsanız ve farkında olmadan manipüle edebiliyoruz. Amacımız barış ve sevgiyi var etmek ise her koşulda özgür iradeye saygı içinde olmak ve her ne olursa olsun davranışlarımızla, düşüncelerimizle korku açığa çıkmasına veya çevremizdeki kişilerin korkudan beslenmesine aracı olmamak ancak her adımımızda SEVGİ merkezinde kalmak ile mümkün olabilir.

Bugünkü konuyla ilgili düşüncelerinizi kağıda dökerken içinizden “seni seviyorum” diye içinizden ara ara tekrar edebilirsiniz. Bu şekilde karşı olduğunuz sistemler, insanlar, kurumlar, duygular, düşüncelere saygı ve sevgi odağında kalmanız kolaylaşır ve ikna etmek için değil sevgi ve barış ortamında birlikte en gerçek sevgi dolu eyleme adım atmak için ortam yaratmış olursunuz.

Karşı olduğunuz her şey de size karşıdır. Karşı olduğunuzda oluşan negatif direnç enerjisini bırakın ki özünüzde doğalında var olan SEVGİ her şeyi sarıp sarmalasın.

Korku ile sevginin denklemi işte budur: SEVGİ varsa korku yok; Korku varsa SEVGİ yok.

Şermin E. Çetin

Takip etmek isterseniz sosyal medya kanallarım;

Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page