top of page

İlişkiniz sadece size mi ait?


İlişki iki kişinin başlattığı sevgi ve aşk ile başlattığı bir ortaklık. Bu ortaklığı bir tohumu toprağa ekmek ve sonrasında da ilişkideki iki kişinin bu tohumun rengarenk bir çiçek veya kökleri canlı bir şekilde toprağın altında, gövdesi, dallarıyla ve yapraklarıyla, meyveleriyle toprağın üzerinde büyümesi için ihtiyacı olan neyse onu vermek olarak düşünebiliriz.

Bu ağacı veya çiçeği ancak bu iki kişi beslediği su, sevgi, ilgi vererek, toprağını ve alanını, çevresini tazeleyerek, kurumuş dalları arada temizleyerek yaşamının güzellikler vermesini sağlar. Ve her seferinde güzelliklerinden, meyvelerinden sevgi, neşe ve huzuru deneyimleyerek emeklerinin karşılığını alırlar. Eğer bu iki kişi dışındaki kişiler bu ağaca veya çiçeğe ancak kendi bakış açılarıyla bir şeyler katacaktır ki bunlar çoğu zaman taraflı ve o kişilere ait olacaktır. Öyle ki o ağaç artık sadece o iki kişiye ait olmayacaktır.

İşte ilişkilerde de çiftlerin yakın arkadaşları, aileleri eğer ilişkide söz sahibi olmaya ve kişileri etkilemeye başladığında iyi niyetle yapılan şeyler istenmeyen sonuçlar ortaya çıkarabilir.

Bu sebeple çiftlerin her ne olursa olsun ilişkilerine sahip çıkması, sevgi ile aşkla başlayan birlikteliği birbirlerini dinleyerek, anlamaya çalışarak canlı tutması çok kıymetli.

İlişkide yaşanan ve çözülmekte anlaşılmakta zorlanılan durumlarda da ancak tavsiye yerine kişilerin birbirini anlaması, konuşması ve sorunlarını çözmesine destek olacak tarafsız koç ve uzmanlardan yardım alması ağacın özgünlüğünü ve çiftlere özelliğini devam ettirmesine olanak sağlayacaktır.

Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page