top of page

Seçimlerimizle Geleceğe Uyanmak


www.sermincetin.com.tr

Seçimlerimi yaşıyorum bu hayatta. Ben seçtim dünyaya gelmeyi. Gelmeyi seçtiğim dünyada yaşadıklarımı da ben seçtim. Hayatımda olan biteni de ben seçtim. İster doğru ister yanlış olsun, ben seçtim. Havayı kirlettim, suyu kirlettim, toprağı kirlettim. Sonra neden kirli bu hava, su, toprak dedim. Birilerinin bana göstermesini bekledim temizlemeyi, kirletmemeyi. Doğa kendini yeniler, deniz kiri pisi götürür cümlelerine inanmayı seçtim kimi zaman. Halbuki aklım, zekâm, kalbim, bedenim tamdı. Anlayabilirdim bu cümlelerin sadece avutmaca olduğunu. Geç anladım, bazen anlamamayı bazen de anladığımda bile uygulamamayı seçtim.

Ne yaşadıysam ben kendim seçtim onları yaşamayı. Yine ben seçtim şu anda şu zamanda yaşananlara şahit olmayı, bizzat yaşamayı ben seçtim. Şu anda yaşanan tüm kaosu görmeyi, deneyimlemeyi de ben seçtim. Ne çok seçim yapmışım değil mi?

Sadece seçim yapmak değildi benimkisi. Seçimlerimin sonuçlarına razı da oldum. Çünkü bir vakit uyandım geleceğimizdeki bir güne ve anladım ki ancak sorumluluğumu aldığımda yeni seçimlerimin benim için, ailem için, ülkem için, dünya için, insanlık için fark yaratabileceğini. İşte o zaman seçtiğim her şeyin bütüne, sevgiye, sağlığa, huzura ve mutlu bir yaşama hizmet etmesini seçtim.

Pozitif olmanın Polyanna olmak değil, seçimlerimin sonucunu kalbimle hissedip, kalp süzgecinden geçen seçimler yapmak olduğunu gördüm. Sevgi kelebeği olmanın gözde perde, kulakta tıkaç, akılda kilit değil de her kanat çırpışta sevgi tohumları savurmak olduğunu gördüm.

Ve ben nihayetinde yaşanan her şeyde bana düşen sorumluluğu tam olarak aldığım gün gerçekten bu dünyada yaşamayı seçtiğimi fark ettim. Ve işte o gün korkumun esiri değil, sevgimin yoldaşı oldum. Gördüm ki neşe de aşk da kolaylık da sevgiye çoktandır yoldaşmış; o zaman bildim, iyi ki de bildim.

Bir başka an geldi. Bildiğimi ulaşabildiğim herkesin bilmesini istedim. İşte orada az durmak gerekti. Çünkü bildiklerimi bilmek değildi herkesin ihtiyacı olan; her seçimin ve sonucunun sorumluluğunu almaktı asıl ihtiyaç. Bunu bildim ve herkese kendi sorumluluğunu teslim ettim. Artık gönül ferahlığıyla ilk adımı atmış herkese kalp gözümden geçirdiğim, sevgimin dilinden dökülen tüm gördüklerimi ve bildiklerimi anlatabilirim.

Bilirim ki sadece söyleyende değil marifet, söyleneni kalbiyle hissedip de kendi seçimini yapandadır da marifet. Çünkü kalbimle gördüğümü söylemiştim size; sadece ve sadece seçimlerimizi yaşıyoruz bu hayatta.

Takip etmek isterseniz sosyal medya kanallarım;

Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page